


Puree owocowe Lord of Taste Mango 1 KG
Opis
Mango, powstaje z uznawanej za najcenniejszą, deserowej odmiany „Alfonso”. Owoce rosnące w Indiach zostają przetworzone na puree nie później niż 30 dni po zbiorze, gdy owoc osiągnie najlepsze właściwości organoleptyczne. Mango jest dobrym źródłem soli mineralnych i witamin, szczególnie A i C (której ma dwa razy więcej niż owoce cytrusowe). Spożywanie mango pomaga utrzymać prawidłowe ciśnienie krwi i poziom cholesterolu, ma bardzo korzystny wpływ na zdrowie i zbawienny wpływ na cerę.
Dzięki unikalnemu procesowi produkcji Puree Lord of Taste Mango uzyskuje gładką teksturę oraz idealną, aksamitną konsystencję, która pozwala na szerokie zastosowanie.
Puree można wykorzystać do cocktaili, sorbetów, smoothie, lub np. jako kluczowy składnik napoju chłodzącego „Lassi”. Doskonale sprawdzi się również do produkcji lodów, dżemów, czy jako dodatek do dań kuchni azjatyckiej. W kuchni indyjskiej z mango przyrządza się chutney, czyli gęsty, wyrazisty w smaku sos owocowy lub warzywny z dodatkiem cebuli, czosnku, przypraw i octu, który podaje się do ryżu, mięsa i warzyw.